Pvc stavbno pohištvo, pvc okna in vhodna vrata

Ob iskanju dobrih plastičnih oken in pvc vrat, je izredno važno, da najdemo predvsem kvaliteto in zanesljivost, ne samo ugodno ceno. Nizka cena lahko pomeni, da imajo pvc okna slabše profile, manjše število komor, brez plina med stekli, slabšo zasteklitev, ipd. Na daljši rok lahko razmeroma nizka cena, pomeni tudi dražji nakup okna in vrat.

Ko se odločite za proizvajalca menjave pvc oken, je potrebno pripraviti teren za samo menjavo. Če ste v stanovanju, naprimer v pritličju večjih težav ne bi smelo biti. Dotrajana okna lahko samo odstranite, čeprav s tem ne boste prihranili, saj je to ponavadi všteto v samo ceno menjave oken. Je pa dobro, da izberete tudi možnost deponije oz reciklaže starih oken, ker vas vsakršno pospravljanje in odvažanje na deponijo stane.

Najpomembnejši faktor je, ki ga je dobro upoštevati pri zbiranju novih oken in vrat, je, kako bodo nova vplivala na energijske vrednosti hiše oz stanovanja. Upoštevati je potrebno vrsto materiala in območje, v katerem živite. Na primer, stopnjo vlažnosti in temperature, podnebja, ki se spreminja, ipd. Pri lesenih oknih je pomembna energetska učinkovitost in izolativnost. Izolacijo je mogoče poboljšati z vključitvijo plina argona med stekli, z uporabo dvojne plošče za okna, ali celo trojne zasteklitve in z uporabo dvojne glazure na oknih. To pomaga zmanjševati količino toplote, ki prehaja skozi okno.

Strokovno nameščanje novih oken in vrat lahko zmanjša količino energentov, ki so potrebni za ogrevanje vašega doma, zato izbirajte le izkušene mojstre.

Odločitev za plastična okna in vhodna vrata lahko zmanjšajo vpliv vašega doma na zunanje okolje in zmanjšuje količino energije, potrebno za gretje in hlajenje vaše hiše.

Zamenjava pvc okna in vrat z inovativnimi možnostmi lahko pomaga zniževati vaše stroške za ogrevanje. Slaba okna so eden od največjih virov toplotnih izgub, zaradi nizke izolacijske sposobnosti in visokih stopenj uhajanja toplote. Z namestitvijo energetsko varčnih oken lahko prihranite od 30 do 50 odstotkov potrebne energije, ki jo porabite za ogrevanje doma.

<< Domov